Am aflat de acest cocktail de sărbătoare de la o prietenă venită în vizită. Dacă sunteţi amatori de combinaţii si cocktailuri, dar nu aveţi timp sau ustensilele necesare preparării băuturilor complicate, cocktailul Mimoza este o reţetă extrem de simplă şi numai bună pentru sărbătorit.

Porţii: 2

Timp de preparare: 5 minute

Cocktail Mimoza

Ingrediente:

  • 300 ml şampanie
  • 100 ml suc proaspăt de portocale
  • 1 portocală

Preparare:

1. Puneţi şampania şi sucul proaspăt de portocale la răcit. Puteţi folosi vin spumant alb; alegeţi o variantă de vin sec. Puteţi folosi, de asemenea, suc de portocale la cutie (fără acid şi fără adaos de zahăr).

2. Luaţi 2 pahare înalte cu picior (flute). Turnaţi în fiecare pahar câte 50 ml suc de portocale. Turnaţi apoi şampania de sus, pentru a face spumă.

3. Ornaţi cu jumătate de felie de portocală.

[tip] Pentru a obţine un efect de cocktail de bar, înainte de a turna sucul de portocale şi şampania în pahar, turnaţi un deget de grenadine pentru culoare. Dacă vă place “clinchetul” de cocktail, puneţi 2 cuburi de gheaţă.[/tip]

print