California este primul stat american în care a fost interzisă folosirea grăsimilor artificiale, aşa numitele grăsimi hidogentate, în restaurante, anunță BBC. Guvernatorul Arnorld Schwarzenegger susţine că noua lege va fi un pas spre un viitor mai sănătos.

hydrogenated-fats_full Din punct de vedere comercial, grăsimile hidrogenate prezintă un avantaj evident, prelungesc durata de valabilitate a alimentelor ani şi ani la rând și pot fi folosite în mod repetat, adică se pot prăji sute de porții de cartofi în aceeași grăsime.

Experţii spun că grăsimile hidrogenate duc la boli de inimă. Recent s-a descoperit că acest tip de grăsimi se face vinovat și de apariția unor forme de diabet fiind mai nocive chiar decât grăsimile saturate, deoarece pot duce la creşterea unor anumite tipuri de colesterol.

Din acest motiv, guvernatorul statului California, Arnold Schwarzenegger, a decis să elimine grăsimile hidrogenate din restaurante, fast-food-uri şi, în general, orice loc în care se gătesc alimente.

Încălcarea acestei prevederi este amendată cu o mie de dolari.

Alte două oraşe – e vorba de New York şi de Philadelphia – au reglementări similare, însă, este pentru prima dată când o astfel de măsură e luată la nivelul unui întreg stat.

Oraşul Los Angeles ia în considerare posibilitatea de a interzice restaurantele fast food pentru a promova, astfel, un stil mai sănătos de alimentaţie.

print