O salată-garnitură proaspătă şi totodată consistentă, excelentă alături de fripturile de peşte sau pui, dar şi pentru aproape orice fel carne la grătar. Un minunat fel vegetarian sau de post.
Porţii: 4
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
- 1 kilogram de cartofi
- 6 linguri vinegretă
- 1 lingură de capere
- 3 linguri de mărar proaspăt tocat
- cozi de ceapă verde (opţional)
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Spălaţi bine cartofii şi puneţi-i la fiert (cu tot cu coajă) în apă cu sare.
[tip]Alegeţi cartofi mijlocii ca dimensiune, de mărimi relativ egale, pentru a vă asigura că vor fierbe în acelaşi timp.[/tip] - Fierbeţi cartofii până s-au pătruns (aproximativ 40 de minute la foc mediu).
- Îndepărtaţi coaja cartofilor (dacă nu sunt noi) şi tăiaţi-i în cuburi sau rondele grosuţe.
- Spălaţi caperele de sare şi zdrobiţi-le uşor cu latul cuţitului.
- Amestecaţi cartofii cu vinegreta, caperele, mărarul tocat, cozile de ceapă şi piper proaspăt măcinat.
- Introduceţi la rece timp de 20-30 de minute înainte de servire.
Salata de cartofi cu vinegretă se serveşte alături de fripturi sau carne la grătar, rece sau la temperatura camerei.