O salată-garnitură proaspătă şi totodată consistentă, excelentă alături de fripturile de peşte sau pui, dar şi pentru aproape orice fel carne la grătar. Un minunat fel vegetarian sau de post.

Porţii: 4

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

  • 1 kilogram de cartofi
  • 6 linguri vinegretă
  • 1 lingură de capere
  • 3 linguri de mărar proaspăt tocat
  • cozi de ceapă verde (opţional)
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Spălaţi bine cartofii şi puneţi-i la fiert (cu tot cu coajă) în apă cu sare.
    [tip]Alegeţi cartofi mijlocii ca dimensiune, de mărimi relativ egale, pentru a vă asigura că vor fierbe în acelaşi timp.[/tip]
  2. Fierbeţi cartofii până s-au pătruns (aproximativ 40 de minute la foc mediu).
  3. Îndepărtaţi coaja cartofilor (dacă nu sunt noi) şi tăiaţi-i în cuburi sau rondele grosuţe.
  4. Spălaţi caperele de sare şi zdrobiţi-le uşor cu latul cuţitului.
  5. Amestecaţi cartofii cu vinegreta, caperele, mărarul tocat, cozile de ceapă şi piper proaspăt măcinat.
  6. Introduceţi la rece timp de 20-30 de minute înainte de servire.

Salata de cartofi cu vinegretă se serveşte alături de fripturi sau carne la grătar, rece sau la temperatura camerei.

print