Vara e anotimpul cocktailurilor, când băuturile alcoolice se cer diluate cu alte băuturi, colorate , dinamizate şi savurate de o manieră diferită. Pentru că vara e sezonul zilelor lungi, a vacanţelor şi a distracţiilor în aer liber. De aceea vă propunem cinci cocktailuri inedite.

Bierre Rouge
Suntem obişnuiţi să combinăm vodca cu sucul de roşii în Bloody Mary, vă recomandăm să încercaţi o combinaţie ciudată la prima vedere: bere cu suc de roşii. Exact. Nu e nicio greşeală. Nici o reţetă inventată de noi. Ci un amestec proaspăt şi colorat.
Într-un pahar înalt, de 250 de ml, turnaţi 100 ml de suc de roşii de bună calitate, bine răcit, şi 100 ml de bere. Amestecul efervescent, proaspăt, dulce-acrişor, are un efect răcoritor, ideal într-o zi de vară sau într-o dimineaţă mahmură la plajă…Vă recomandăm să experimentaţi cu o bere nefiltrată.

Blanco de verano
Tradus mot-a-mot prin “alb de vară”, din spaniolă, e replica cocktailului cunoscut ca “tinto de verano” (roşu de vară), preparat tradiţional cu vin roşu (O sangria a sudului fierbinte spaniol). Cunoscătorii vinurilor vor strâmba cu siguranţă din nas, pentru că nu e o manieră ortodoxă de a bea un vin. Aşa e. Nu e nici măcar catolică, dar blanco de verano e o băutură ideală pentru plajă, pentru care de altfel a fost inventat, unde temperaturile ridicate nu recomandă consumul băuturilor tari. Proaspăt, uşor acidulat, cu nuanţe citrice, blanco de verano se prepară simplu şi se serveşte imediat fiind o alternativă mai ieftină a unui cocktail Mimoza (suc de portocale şi vin spumos). Într-o cupă cu picior se amestecă 6 părţi de vin alb, sec sau demisec (de la Riesling la Chardonnay) cu 4 părţi de băutură acidulată de tip 7up sau Sprite, se decorează cu o felie de lămâie şi 2 cuburi de gheaţă.

Vermut şi tequila
Într-o perioadă în care Aperol Spritz (cocktail pe bază de bitter Aperol, suc de portocale şi vin spumos) devine o prezenţă banală, vă propunem o combinaţie inedită, de seară, pe bază de vermut şi tequila. Ideal de combinat într-un shaker, unde turnăm 80 ml de tequila, 50 ml de vermut roşu, 20 ml suc de lămâie, 1 linguriţă de sirop de agave sau miere. Se amestecă totul bine şi se serveşte cu gheaţă.

Ceai de Tennessee
Un ceai fortifiat cu wiskey, cum altfel ar putea să fie un ceai din statul american Tennessee, patria bourbon-ului. Asemănător cu Long Island Ice Tea, amestec de ceai şi 4-5 tipuri de alcool, cocktaiul de faţă se distinge prin puritatea şi simplitatea ingredientelor. În primul rând ceaiul nu este infuzat la cald sau opărit ci este infuzat la rece. Puneţi 2 plicuri de ceai cu 500 de ml de apă rece şi lăsaţi-le la rece, peste noapte, în frigider. A doua zi se amestecă 6 părţi de ceai cu 4 părţi de wiskey . Se serveşte cu gheaţă, lămâie şi miere, în cantităţi moderate.

Îngheţată în vodcă
Probabil cel mai simplu cocktail din lista de azi. Pentru că folosim îngheţată, care are atât gheaţă, cât şi fructul şi zahărul, cocktailul de faţă nu necesită mai mult decât îi spune numele, să combini îngheţata cu vodcă. Secretul e să foloseşti o îngheţată proaspătă, pe bază de fructe dar fără smântână sau lapte (sorbet), care să aibă atât culoare cât şi dulceaţă şi o tentă acrişoară. Din experienţele noastre, ideale sunt sorbeturile pe bază de căpşuni, fructe de pădure, struguri, vişine. Cum se prepară. Într-o vas cu picior, cu cupa largă, se pun 50 de ml de vodcă, de o calitate cât mai bună, căreia i se adaugă un glob de îngheţată. Se lasă câteva minute, până când îngheţata se topeşte în vodcă. Se serveşte imediat.

print

1 comentariu

 1. Bautura din suc de rosii, prin tifon, cu blenderul, cu branza rasa , telemea, sau prajita,in bardakos.
  Rodii sfaramate cu frisca, semintele, zic,cu sampanie Angelli, de 15 ron, lei noi.Pahare de cognac, hoteliere.
  Saleuri spirale,si smantana,cu branza, si masline, negre, vin demisec,sau bere Ciucas fara alcool,Pahar obisnuit de sticla.
  Sote cu frisca si capsuni cu pepene roz, cuburi.Bagati in bautura de soc, la macerat, o noapte, cu lamai fierte, cu miere.La gheata.Fiola de rom, diluata cu apa.Pahare de cristal,gravate.
  Lipia cu branza cu vin cald cu zahar,sau cu suc Giusto rosu de 5 ron, lei noi.Cana de tabla.
  Lichior Angelli, cu pepene roz,cuburi, cu gheata,cu pahar fluta la frigider,cu crema de ciocolata sarlota, cu rom,sau ciocolata topita.
  Dovleac galben pepene,pilit,sau cuburi, cu zahar,cu zeama lamaie,la gheata,miere poliflora,cu suc de kiwi,cu inghetata de vanilie sau capsuni,la rece 25 minute, in bol, de diamant, de 4 ron, lei noi, la comerciantii Annabela S.R.L Valcea.

Comments are closed.