Ceva Bun

Zabaglione

Originar din vechea Veneţie, zabaglione, cunoscut şi sub numele de sabayone, este un desert clasic italian, foarte popular şi în ţările Americii de Sud (Venezuela, Columbia, Argentina şi Uruguay). Baza primară a acestui desert, gălbenuşurile de ou amestecate cu zahăr sunt aromate cu vin dulce-aromat Marsala sau Proseco (vin spumant). O spumă de vin, un desert simplu şi atât de rafinat…

Porţii: 2

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Puneţi la fiert apă într-un vas bain marie sau o cratiţă potrivită pentru a fi acoperit cu un bol metalic.
  2. Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul într-un bol metalic.
  3. Adăugaţi vinul.
  4. Fierbeţi amestecul deasupra vasului cu apă, amestecând continuu, până obţineţi o cremă consistentă.
  5. Turnaţi zabaglione-ul în cupe.

Zabaglione se serveşte tradiţional cu smochine proaspete sau cu pișcoturi de şampanie.

[tip]Vinul de Marsala se poate înlocui cu vin spumant sau şampanie.[/tip]

print