Ceva Bun

Tort de brânză cu fulgi de ciocolată şi căpşuni

Un tort simplu ca bună ziua, spectaculos şi gustos. Pregătit fără coacere,  pe bază de brânză dulce şi smântână prin care zburdă vesel stracciatella de ciocolată, şi decorat cu căpşuni proaspete, acest tort este gata să facă o impresie bună musafirilor dumneavoastră.

Porţii: 8-10

Timp de preparare: 45 de minute (plus 2-3 ore la rece)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Pregătiţi o tavă de tort cu pereţi detaşabili.
  2. Zdrobiţi biscuiţii şi amestecaţi-i cu zahărul tos şi untul topit.
  3. Turnaţi amestecul de biscuiţi pe fundul tăvii şi nivelaţi-l uşor cu dosul unei linguri.
  4. Introduceţi tava cu blatul la rece.
  5. Fierbeţi laptele, luaţi-l de pe foc şi dizolvaţi în el gelatina.
  6. Cu ajutorul unui mixer, amestecaţi brânza dulce cu smântâna, zahărul vanilat şi zahăr pudră după gust.
  7. Amestecaţi brânza cu gelatina răcită.
  8. Încorporaţi cu ajutorul unei linguri, amestecând uşor, fulgii de ciocolată.
  9. Scoateţi tava din frigider, ungeţi marginile pe interior cu puţin ulei şi turnaţi amestecul peste blatul de tort.
  10. Nivelaţi amestecul din tavă şi decoraţi tortul cu căpşuni (vezi foto).
  11. Introduceţi tava la rece pentru cel puţin 2,5 ore înainte de servire.

Feliaţi tortul cu un cuţit încălzit şi uşor umezit.

[tip]Înainte de a îndepărta inelul formei de tort, desprindeţi marginile cu un cuţit cu lamă subţire.[/tip]

print