Ceva Bun

Tocăniţă de ciuperci cu mămăligă

Mâncare boierească, de mănăstire dar şi de orişice bordei, tocăniţa de ciuperci face parte din tradiţia culinară a posturilor. Alături de o mămăligă aburindă, această creaţie a simplităţii naturale îşi etalează toată dulceaţa cepei şi a ciupercilor.

Porţii: 4

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

Preparare:

  1. Faceţi o mămăligă moale şi păstraţi-o la cald.
  2. Curăţaţi bine ciupercile de eventualele urme de pământ.
    [tip]Dacă sunt prea mari ciupercile, tăiaţi-le în jumătăţi sau sferturi.[/tip]
  3. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori.
  4. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  5. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă sau cratiţă.
  6. Adăugaţi ceapa şi usturoiul sotaţi-le până ceapa devine sticloasă.
  7. Adăugaţi boiaua de ardei şi rumeniţi-o uşor.
  8. Adăugaţi ciupercile şi bulionul amestecat cu supa de legume.
  9. Adăugaţi foaia de dafin, 1 linguriţă de sare, acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit 25-30 de minute.
  10. Adăugaţi o mână de verdeaţă tocată.

Tocăniţa de ciuperci se serveşte fierbinte cu mămăligă.

[tip]Cele mai potrivite pentru această reţetă sunt mixurile de ciuperci, în special dacă au şi ciuperci de pădure. [/tip]

print