Ceva Bun

Tajine de pui cu caise

O reţetă de bază în bucătăria marocană, în care carnea de pui se combină firesc cu aromele condimentelor şi dulceaţa fructelor şi a mierii. Dacă aveţi un vas tajine (tagine) este foarte probabil că ştiţi cum să-l folosiţi, dacă nu, puteţi realiza vasul de mai jos şi într-o cratiţă obişnuită, preferabil cât mai groasă (tuci).

Porţii: 4

Timp de preparare: 90-120 minute

Ingrediente:

pentru garnitură

Preparare:

  1. Amestecaţi nucşoara cu scorţişoara, piperul și tumericul.
  2. Pudraţi carnea cu amestecul de condimente şi lăsaţi deoparte.
  3. Curăţaţi ceapa şi morcovii.
  4. Tăiaţi mare ceapa şi morcovii (vezi foto).
  5. Curăţai şi tocaţi  mărunt usturoiul şi ghimbirul.
  6. Încingeţi uleiul.
  7. Adăugaţi şi rumeniţi la foc iute carnea pe toate părţile.
  8. Adăugaţi ceapa, usturoiul, ghimbirul şi  morcovii.
  9. Stingeţi cu supa de pui.
  10. Adăugaţi ruloul de scorţişoară, menta şi lămâia.
  11. Fierbeţi carnea până se pătrunde.
  12. Puneţi într-un vas cuşcuşul, untul şi adăugaţi 3 căni de supă de pe carne. Acoperiţi şi lăsaţi 5 minute. Descoperiţi şi afânaţi (răscoliţi) cu furculiţa cuşcuşul.
  13. Adăugaţi caisele, migdalele și mierea peste carne.
  14. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.

Tajine-ul de pui cu caise se serveşte cu cuşcuş.

print