Ceva Bun

Somon picant la grătar

În mod normal, carnea de peşte se marinează rar şi pentru o perioadă scurtă de timp. Numai că somonul nu e orice peşte. Încercaţi marinata asta pentru a pune accentua calităţile somonului cu un plus de aromă.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute (plus timpul de marinare)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Ştergeţi cotletele de peşte cu un şervet curat şi uscat.
  2. Zdrobiţi usturoiul şi ghimbirul.
  3. Amestecaţi într-un bol praful de curry, ghimbirul, uleiul,  usturoiul, boiaua iute, vinul, oţetul, sare şi piper.
  4. În marinata obţinută mai sus adăugaţi cotletele de peşte.
  5. Introduceţi marinata la rece pentru 3 ore.
  6. Încingeţi grătarul şi scoateţi peştele de la rece.
  7. Îndepărtaţi marinata de pe peşte şi rumeniţi-l pe ambele părţi pe grătarul uns cu puţin ulei. Somonul picant la grătar se serveşte imediat, cu garnitură de cartofi, orez sau salată.

[tip]Puteţi servi somonul cu o garnitură de salată mixtă stropită cu o vinegretă neagră.[/tip]

print