Ceva Bun

Somon în vin roşu cu cimbru

O combinaţie aparent suprinzătoare de peşte şi vin roşu. Numai că somonul nu e un peşte oarecare şi taninul din vinurile roşii şi aroma de cimbru îi scot în valoare caracterul deosebit. Pregătiţi această combinaţie pentru mesele speciale pentru a vă suprinde musafirii.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Puneţi la fiert vinul, mierea şi cimbrul într-o cratiță adâncă.
  2. Când vinul începe să fiarbă, adăugaţi fleurile de somon. Reduceţi focul la minim şi acoperiţi vasul cu un capac.
  3. Fierbeţi peştele 5 minute la foc mic şi întoarceţi-l pe cealaltă parte.
  4. Fierbeţi încă 5 minute acoperit.
  5. Scoateţi peştele şi lăsaţi vinul să fiarbă până scade la jumătate.
  6. Luaţi vinul de pe foc şi adăugaţi untul tăiat cubuleţe, amestecând continuu.
  7. Asezonaţi sosul cu sare şi piper.
  8. Serviţi peştele stropit  cu sosul rezultat.

Somonul fiert în vin roşu cu cimbru se serveşte cu garnituri de cartofi, broccoli, sparanghel, orez, paste, etc.

print