Ceva Bun

Salată de vinete de post

Profitaţi din plin de roşiile proaspete şi de sezonul vinetelor pentru a face această salată extraordinară. O variantă 100% vegetariană a unei salate iubite de toată lumea.

Porţii: 6-8

Timp de preparare: 80 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Coaceţi vinetele pe toate părţile pe plită, grătar sau în cuptor, până când coaja prinde a se arde şi miezul a se înmuia.
  2. Curăţaţi vinetele şi lăsaţi miezul la scurs într-o sită.
  3. Tocaţi miezul vinetelor cu un satâr de lemn până se transformă într-un piure.
    [note] Nu folosiţi robotul sau blenderul pentru a toca vinetele şi nici cuţite sau alte ustensile metalice pentru că veţi toca şi seminţele, ceea ce va face ca vinetele să fie amare.[/note]
  4. Decojiţi roşiile.
  5. Treceţi roşiile prin răzătoarea mare.
  6. Curăţaţi şi tocaţi ceapa fin.
  7. Amestecaţi vinetele cu ceapa.
  8. Încorporaţi zeama de roşii şi uleiul amestecând constant cu o lingură de lemn.
  9. Asezonaţi cu sare şi, opţional, cu piper proaspăt măcinat.
  10. Adăugaţi pătrunjelul tocat.

Introduceţi salata la rece pentru minim 30 de minute înainte de servire. Serviţi salata de vinete cu pâine, proaspătă sau prăjită, roşii şi/sau ceapă verde.

print