Ceva Bun

Salată de peşte cu năut şi ardei copt

Salatele sunt binevenite nu doar în zilele călduroase de vară cât, mai ales, în cele reci de toamnă-iarnă, când ingredientele proaspete care să potolească pofta de salată sunt greu de găsit. O salată aşadar de vreme rece, consistentă şi complexă în arome gata în doar 15 minute. Pentru peşte vă recomandăm să folosiţi file de macrou în ulei. Un peşte bogat în Omega 3 care se poate cumpăra la un preţ rezonabil în orice perioadă a anului.

Reţetă: Salată de peşte cu năut şi ardei copt

Ingrediente:

  • 1 salată verde medie
  • 300 grame năut fiert
  • 2 ardei copţi (din conservă sau copţi la cuptor)
  • 1 conservă file de peşte în ulei (180-200 grame)
  • 1/2 castravete Fabio (“de seră”)
  • 2 roşii medii
  • 1 ceapă roşie mică
  • 10-12 măsline
  • 1/2 lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Scurgeţi năutul, ardeiul copt şi măslinele.
  2. Curăţaţi şi tăiaţi salata în fâşii.
  3. Curăţaţi şi tăiaţi roşiile în cuburi potrivite.
  4. Tăiaţi ardeiul copt în pătrate, de dimensiuni apropiate de cele ale roşiilor şi castraveţilor,
  5. Curăţaţi şi tăiaţii ceapa cuburi mici sau “peştişori”.
  6. Amestecaţi, sau aşezaţi în straturi, salata cu roşiile, castraveţii, ardeiul copt şi ceapa.
  7. Adăugaţi peştele scurs, rupt în bucăţi.
  8. Decoraţi cu măsline.
  9. Asezonaţi cu sare şi piper.
  10. Stropiţi cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

 

Timp de preparare: 15 minute

Porţii: 2

print