Ceva Bun

Salată cu ton

După un weekend în care se exagerează cu mâncarea, şi mai ales după festinurile culinare de sărbători, o salată învigorează organismul şi îl curăţă de exces, oferindu-i, în acelaşi timp, vitaminele şi nutrienţii de care are nevoie pentru întoarcea la muncă. Prin urmare, după minunăţiile prezentate pentru Paşte cu multă carne de miel, vă propunem o salată lejeră şi delicioasă, la care să folosiţi şi un ou fiert, pentru că tot rămân atâtea.

Porţii: 2

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

Mod de preparare:

1. Curăţaţi şi spălaţi salata, frunză cu frunză. Lasaţi-o la scurs într-o sită de plastic sau pe un fund de lemn.

2. Într-un bol măricel, puneţi frunzele de salată; rupeţi-le cu mâna pentru a avea mărimim potrivite, uşor de luat cu furculiţa.

3. Spălaţi roşiile cherry; adăugaţi-le întregi. Tăiaţi ardeiul în bucăţi mari şi adăugaţi-l deasupra.

4. Desfaceţi conserva de tot şi scurgeţi tot uleiul într-o ceaşcă. Puneţi tonul tot în salată.

5. Tăiaţi lămâia în patru; stoarceţi două din bucăţi peste ton şi peste salată. Restul le veţi folosi ca decor sau adaos de zeamă de lămâie dacă doriţi salată mai acrişoară.

6. Adăugaţi câteva inele de ceapă roşie şi măsline, dacă doriţi. Tăiaţi oul felii şi adăugaţi-l deasupra conţinutului. Oul trebuie să fie rece.

7. Preparaţi sosul de salată (dressing)  într-un castronaş, astfel: puneţi iaurtul, maioneza şi un pic de ulei de măsline (sau un pic din uleiul din conservă, dacă vă place), adăugaţi sare şi piper, şi amestecaţi. Turnaţi sosul peste salată.

Salata se serveşte rece. Este mai gustoasă dacă o lasaţi 10 minute la frigider să se macereze.

[tip] Pentru a obţine o salată bine echilibrată şi nu foarte grasă, uleioasă, folosiţi lămâie şi foarte puţin ulei. Puteţi folosi şi castravete pentru mai multă prospeţime.  [/tip]

print