Ceva Bun

Piept de pui cu legume en papillote

Pieptul de pui, un muşchi fals, nefolosit, al păsării, are o consistenţă şi o textură aparte. Mai fad decât alte părţi ale puiului, pieptul, marinat corespunzător într-un baiţ cu arome nord africane, dominat de portocale şi gătit en papillote cu legume, se transformă într-o delicatesă de zile mari. O reţetă ideală pentru a fi luată la pachet. Oriunde. Oricând.

Porţii: 4

Timp de preparare: 1 oră (plus 2 pentru marinare)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Tăiaţi în 2 bucăţile de piept de pui, pe lungime.
  2. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  3. Răzuiţi coaja portocalelor şi extrageţi-le sucul.
  4. Faceţi o marinată din sucul de portocale, coaja de portocale, usturoiul, praful de ardei iute, uleiul de măsline, zahărul, oţetul balsamic, sosul de soia, praful de curry, nucşoara, stafide şi piper.
  5. Puneţi pieptul de pui la marinat pentru 2 ore.
  6. Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
  7. Curăţaţi prazul şi tăiaţi-l rondele.
  8. Curăţaţi morcovii şi tăiaiţi-i julienne.
  9. Pregătiţi 4 bucăţi de hârtie de copt (cerată).
  10. Puneţi în mijlocul fiecărei bucăţi de hârtie câte un piept de pui.
  11. Adăugaţi rondelele de praz şi bastonaşele de morcov.
  12. Strângeţi hârtia şi turnaţi cu grijă marinată (împreună cu restul ingredientelor) peste fiecare pui.
  13. Strângeţi hârtia la gură răsucind-o.
  14. Introduceţi puiul la cuptor, într-o tavă, pentru 35-40 de minute.
    [tip]Pentru un plus de culoare, puteţi desface hârtia mai repede (fără să lăsați sucul să se scurgă în tavă) şi să mai lăsaţi puiul 2-3 minute descoperit, la cuptor. Nu mai mult deoarece se va usca.[/tip]
    [warning]Aveţi grijă când desfaceţi punga deoarece se vor elibera aburi. [/warning]

Puiul se serveşte direct din hârtie, cu garnitură de orez.

______________________________

print