Pieptul de pui, un muşchi fals, nefolosit, al păsării, are o consistenţă şi o textură aparte. Mai fad decât alte părţi ale puiului, pieptul, marinat corespunzător într-un baiţ cu arome nord africane, dominat de portocale şi gătit en papillote cu legume, se transformă într-o delicatesă de zile mari. O reţetă ideală pentru a fi luată la pachet. Oriunde. Oricând.
Porţii: 4
Timp de preparare: 1 oră (plus 2 pentru marinare)
Ingrediente:
- 2 piepţi de pui (fără piele şi os)
- 2 portocale
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri sos de soia
- 4 linguri oţet balsamic
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură rasă zahăr
- 1 vârf de cuţit nucsoara
- 1 linguriţă rasă praf de curry
- 1 linguriţă rasă fulgi de ardei iute (opţional)
- 1 praz mare
- 2 morcovi potriviţi
- 1 pumn de stafide
- sare
- piper
Preparare:
- Tăiaţi în 2 bucăţile de piept de pui, pe lungime.
- Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
- Răzuiţi coaja portocalelor şi extrageţi-le sucul.
- Faceţi o marinată din sucul de portocale, coaja de portocale, usturoiul, praful de ardei iute, uleiul de măsline, zahărul, oţetul balsamic, sosul de soia, praful de curry, nucşoara, stafide şi piper.
- Puneţi pieptul de pui la marinat pentru 2 ore.
- Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
- Curăţaţi prazul şi tăiaţi-l rondele.
- Curăţaţi morcovii şi tăiaiţi-i julienne.
- Pregătiţi 4 bucăţi de hârtie de copt (cerată).
- Puneţi în mijlocul fiecărei bucăţi de hârtie câte un piept de pui.
- Adăugaţi rondelele de praz şi bastonaşele de morcov.
- Strângeţi hârtia şi turnaţi cu grijă marinată (împreună cu restul ingredientelor) peste fiecare pui.
- Strângeţi hârtia la gură răsucind-o.
- Introduceţi puiul la cuptor, într-o tavă, pentru 35-40 de minute.
[tip]Pentru un plus de culoare, puteţi desface hârtia mai repede (fără să lăsați sucul să se scurgă în tavă) şi să mai lăsaţi puiul 2-3 minute descoperit, la cuptor. Nu mai mult deoarece se va usca.[/tip]
[warning]Aveţi grijă când desfaceţi punga deoarece se vor elibera aburi. [/warning]
Puiul se serveşte direct din hârtie, cu garnitură de orez.
______________________________
Foarte gustos si apetisant!
foarte simplu! si pare buuun. multzam
Ce idee super!
Comments are closed.