Ceva Bun

Mușchi de vită la grătar

Secretul unui mușchi de vită la grătar constă în alegerea cărnii. Dacă vă doriți o carne fragedă, să se topească în gură, mai ales pentru cei care apreciază o vită în sânge, alegeți mușchi de vită maturat. Carnea de vită se maturează natural, în timp (cea mai bună carne de vită se consumă între 28 și 34 de zile după sacrificarea animalului). În urma procesului de maturare se obține o carne fragedă, cu un gust intens. Un mușchi de vită la grătar devine, astfel, un festin culinar, iar carnea își păstrează propria aromă.

Timp de preparare: 40 minute

Porții: 2

Ingrediente:

Preparare:

  1. Pregătiți focul pentru grătar. Pregătiți carnea – să fie scursă de zeamă. Feliile de carne trebuie să fie grosuțe (2-3 cm), nu subțiri. Carnea nu se bate! Se ung feliile de carne cu ulei pe ambele părți; se presară sare și piper după gust.
  2. Separat, într-o oală de fiert la aburi, puneți supa de legume sau de pui în loc de apă și fierbeți fasolea verde. Presărați sare și piper după gust peste fasole.
  3. Puneți carnea pe grătar și fiți atenți la timpul de frigere. Focul trebuie să fie iute. (Dacă faceți carnea pe plită, plita să fie bine încinsă)
    Vita se poate servi bine făcută, medie sau în sânge.
    Pentru vita bine făcută, timpul de frigere este, evident, mai mare. Pentru a fi siguri că s-a pătruns bine, apăsați cu cleștele de grătar pe felia de carne – nu trebuie să iasă sânge când faceți asta.
    Pentru vita în sânge, asigurați-vă ca ambele fețe s-au rumenit și luați-o de pe foc – va avea miezul crud și fraged.
    Pentru vita medie, se ține carnea câte 8 minute pe fiecare parte (timpul poate diferi în funcție de puterea focului, de înălțimea grătarului și de grosimea cărnii – 8 minute este un timp aproximativ după care să va ghidați).
  4. Puneți câte o felie de carne pe câte o farfurie. Peste carnea fierbinte, puneți câte două rondele de brânză de capră. Adăugați garnitura de fasole verde, fiartă la aburi de supă.

Se servește imediat. Puteți adăuga la servire și 2-3 ciupercuțe făcute pe grătar.

[tip] Dacă nu aveți brânză de capră, puteți folosi un cubuleț de unt cu verdețuri. [/tip]

[tip] Puteți achiziționa vită maturată (mușchi, antricot sau vrăbioară – ce se pretează pentru grătar) de la magazinele de tip Cash&Carry (Metro etc). Carnea se poate matura și acasă: într-o pungă de marinată, se lasă carnea în sângele propriu la frigider (nu la congelator) mai multe zile. [/tip]

print