Ceva Bun

Muşchi de vită la grătar cu sos de ciuperci sălbatice

O friptură simplă şi suculentă a cărei calitate este dată de cea a materiei prime: muşchiul de vită. Sosul de ciuperci, cu hribi în prim plan, vine să completeze această bucată de carne deosebită. O bucurie de mâncare.

Porţii: 2

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Tăiaţi în două, pe secţiune, bucata de muşchi.
  2. Zdrobiţi boabele de piper şi amestecaţi-le cu rozmarinul şi cimbrul.
  3. Ungeţi cu ulei bucăţile de carne.
  4. Treceţi bucăţile de carne prin amestecul de condimente şi puneţi-le deoparte.
  5. Curăţaţi bine ciupercile, spălaţi-le uşor şi ştergeţi-le cu un şervet.
  6. Tăiaţi ciupercile, dacă e cazul, cuburi.
  7. Topiţi untul într-o tigaie.
  8. Adăugaţi ciupercile şi sotaţi-le uşor timp de 2 minute.
  9. Stingeţi cu cognacul.
  10. Adăugaţi sosul brun şi smântâna dulce.
  11. Lăsaţi să fiarbă sosul timp de 8-10 minute, până se leagă. Asezonaţi cu sare şi piper.
  12. Frigeţi vita, pe grătar, plită sau într-o tigaie teflonată, câte 2-3 minute pe fiecare parte, de jur împrejur. Vita trebuie să rămână în sânge sau să fie mediu făcută.
  13. Luaţi vita de pe foc şi tăiaţi-o felii groase. Presăraţi cu sare mare şi piper.

Muşchiul de vită se serveşte imediat cu sosul de ciuperci sălbatice alături.


print