Muşchi de vită la grătar cu sos de ciuperci sălbatice

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

O friptură simplă şi suculentă a cărei calitate este dată de cea a materiei prime: muşchiul de vită. Sosul de ciuperci, cu hribi în prim plan, vine să completeze această bucată de carne deosebită. O bucurie de mâncare.

Porţii: 2

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente:

  • 500 grame muşchi de vită
  • 1 linguriţă boabe de muştar
  • 1/2 linguriţă rozmarin uscat
  • 1/2 linguriţă cimbru
  • 1 cană ciuperci de pădure (hribi, ghebe, etc.)
  • 1 cană de smântână dulce
  • 1/2 cană  sos brun spaniol
  • 1 lingură de unt
  • 2 linguri cognac
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi în două, pe secţiune, bucata de muşchi.
  2. Zdrobiţi boabele de piper şi amestecaţi-le cu rozmarinul şi cimbrul.
  3. Ungeţi cu ulei bucăţile de carne.
  4. Treceţi bucăţile de carne prin amestecul de condimente şi puneţi-le deoparte.
  5. Curăţaţi bine ciupercile, spălaţi-le uşor şi ştergeţi-le cu un şervet.
  6. Tăiaţi ciupercile, dacă e cazul, cuburi.
  7. Topiţi untul într-o tigaie.
  8. Adăugaţi ciupercile şi sotaţi-le uşor timp de 2 minute.
  9. Stingeţi cu cognacul.
  10. Adăugaţi sosul brun şi smântâna dulce.
  11. Lăsaţi să fiarbă sosul timp de 8-10 minute, până se leagă. Asezonaţi cu sare şi piper.
  12. Frigeţi vita, pe grătar, plită sau într-o tigaie teflonată, câte 2-3 minute pe fiecare parte, de jur împrejur. Vita trebuie să rămână în sânge sau să fie mediu făcută.
  13. Luaţi vita de pe foc şi tăiaţi-o felii groase. Presăraţi cu sare mare şi piper.

Muşchiul de vită se serveşte imediat cu sosul de ciuperci sălbatice alături.


Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

7 Responses to “Muşchi de vită la grătar cu sos de ciuperci sălbatice”

  1. denisse

    superba reteta
    dar de unde sa iau muschi de vita bun care sa iasa si fraged ???

    Reply
  2. cevabun.ro

    Denisse, poti gasi muschi de vita maturat la Angst sau la Metro. Maturarea muschiului face carnea mai frageda si foarte potrivita pentru aceasta reteta.

    Reply
  3. lucian

    DENISSE POTI CUMPARA CARNE DE LA TIGANII DE LA CELEI EI SE OCUPA CU TAIATUL VITELOR EU NUMAI DE LA EI CUMPAR SI AU MARFA BUNA SI DACA VREI O DAU SI PE DATORIE TE PUP

    Reply
  4. Cornel

    Am o intrebare: daca bucata de muschi de vita e prea mare, o pot portiona, folosesc cat imi trebuie si restul sa congelez? Am vazut de ex. in Metro muschi de vita maturat, probabil e din import insa sunt bucati care ajung la 2 kg chiar 2,5 kg. Ma tem sa nu stric muschiul congelandu-l…

    Reply
    • cevabun

      Se poate congela aproape orice. Dar e păcat. Un muşchi are nevoie de un proces îndelung de maturare (aproximativ 30 de zile), proces prin care carnea se frăgezeşte. Dacă îl congelaţi şi decongelaţi îşi va pierde din calităţi. Puteţi încerca să căutaţi la Angst muchi de vită maturat, porţionat, în vid. 100 de lei kilogramul.

      Reply
  5. Cornel

    Din pacate in Suceava nu stiu sa existe Angst. Se mai gasea la Metro ceva carne de vita din Polonia, in tavite, in vid, vrabioara, antricot, T-bone dar niciodata muschi dar acum nici astea nu se mai gasesc fiind post au redus aprovizionarile banuiesc… ok, multumesc de raspuns, o sa caut o bucata mai mica pe care sa o consum proaspata intr-un interval de cateva zile. Pacat ca ai mei nu apreciaza vita :(

    Reply
  6. Cornel

    Se poate ca un muschi de vita de un an sa ajunga la 4 kg? Eu stiam de maxim 2-2,5 kg… Am ocazia sa cumpar maine de la o cunostinta un muschi de vita din rasa Angus, sacrificata azi si mi-a propus pretul de 30 lei/kg ceea ce mi se pare super ok. Iar pe saptamana viitoare n-as vrea sa pierd ocazia sa cumpar cate ceva dintr-o Belgian Blue care va fi sacrificata. Din pacate va trebui sa fac portii si sa congelez…

    Reply

Leave a Reply