Ceva Bun

Mazăre cu cârnăciori şi smântână

O reţetă simplă, de zi cu zi, gustoasă şi hrănitoare, realizată în tradiţia reţetelor ardeleneşti, cu smântână şi afumătură – mazăre cu cârnăciori. Cârnaţii afumaţi, săţioşi şi plini de gust, sunt cei mai la îndemână pentru această reţetă rapidă.

[readalso]Vezi aici și rețeta de: Mazăre cu piept de curcan.  [/readalso]

Reţetă: Mazăre cu cârnăciori și smântână

Ingrediente:

  • 1 kilogram de mazăre congelată (sau fiartă)
  • 1 ceapă mare
  • 300 grame cârnaţi afumaţi
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de făină
  • 400 ml smântână
  • 1 cană supă de pui
  • 2 linguri de verdeaţă tocată (mărar şi/sau pătrunjel)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
  2. Tăiaţi cârnaţii în rondele groase de 8-10 milimetri.
  3. Topiţi untul într-o tigaie adâncă sau cratiţă.
  4. Adăugaţi şi rumeniţi făina 20 de secunde.
  5. Stingeţi cu supa de pui.
  6. Adăugaţi cârnaţii şi smântâna.
  7. Amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit aproximativ 20-25 de minute, până când ceapa şi cârnaţii s-au pătruns şi sosul s-a legat bine.
  8. Adăugaţi boabele de mazăre şi mai lăsaţi să fiarbă aproximativ 10 minute, până când mazărea se înmoaie.
  9. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
  10. Adăugaţi verdeaţa tocată, amestecaţi şi luaţi de pe foc.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 40 minute

Porții: 4

Mâncarea de mazăre cu cârnăciori şi smântână se consumă imediat.

print