Ceva Bun

Gulaș de cartofi cu cârnați

Versiune neordotoxă (chiar și nereformată) a gulașului, varianta cu cârnați este cea mai rapidă și mai simplă dintre toate. Gustul cârnaților afumați dă nota finală a acestei mâncări, ieftină și bună.

Porții: 4

Timp de prepare: 50 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curățați cartofii și tăiați-i cuburi.
  2. Curățați ceapa și usturoiul și tocați.
  3. Tăiați cârnații în rondele groase.
  4. Decojiți roșiile și tocațile-le.
  5. Încingeți uleiul într-o cratiță sau tigaie adâncă.
  6. Adăugați cârnații, ceapa, usturoiul și sotați 1-2 minute. Adăugați chimenul, boiaua dulce și iute (dacă doriți) și rumeniți 1 minut.
  7. Adăugați cartofii și ardeiul. Mai sotați 2 minute.
  8. Adăugați roșiile și foaia de dafin. Adăugați apă aproape cât să acopere conținutul cratiței.
  9. Fierbeți la foc mic aproximativ 40 de minute până când cartofii sunt pătrunși.
  10. Asezonați cu sare și piper.

[note] Opțional, puteți adăuga 1-2 linguri de smântână. [/note]

Gulașul cu cârnați se servește fierbinte cu pâine proaspătă și ardei iute.

print