Versiune neordotoxă (chiar și nereformată) a gulașului, varianta cu cârnați este cea mai rapidă și mai simplă dintre toate. Gustul cârnaților afumați dă nota finală a acestei mâncări, ieftină și bună.

Porții: 4

Timp de prepare: 50 de minute

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 350 grame de cârnați afumați (ideal, să conțină boia)
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras mare (roșu)
  • 4 căței de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingură zdravănă de boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de boia de ardei iute (opțional)
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 3 linguri de ulei
  • 3 roșii
  • sare și piper

Preparare:

  1. Curățați cartofii și tăiați-i cuburi.
  2. Curățați ceapa și usturoiul și tocați.
  3. Tăiați cârnații în rondele groase.
  4. Decojiți roșiile și tocațile-le.
  5. Încingeți uleiul într-o cratiță sau tigaie adâncă.
  6. Adăugați cârnații, ceapa, usturoiul și sotați 1-2 minute. Adăugați chimenul, boiaua dulce și iute (dacă doriți) și rumeniți 1 minut.
  7. Adăugați cartofii și ardeiul. Mai sotați 2 minute.
  8. Adăugați roșiile și foaia de dafin. Adăugați apă aproape cât să acopere conținutul cratiței.
  9. Fierbeți la foc mic aproximativ 40 de minute până când cartofii sunt pătrunși.
  10. Asezonați cu sare și piper.
Opțional, puteți adăuga 1-2 linguri de smântână.

Gulașul cu cârnați se servește fierbinte cu pâine proaspătă și ardei iute.

printează

2 Comentarii

  1. Ohhhhh mâncarurile din Bihor cu aroma de paprika …. ce dor imi e de ele, ah si mancarea mediterana e ok, dar alea parca erau mai hränitoare :))

  2. Da,sunt minunate aceste mancaruri,doar ca afara-s 30grade,parca ar merge ceva mai usor,sa lasam aceste mancaruri pentru zilele geroase de iarna.Si,parca as vrea niste retete de conserve bune,verificate.Va multumim

Adaugă un comentariu: