Ceva Bun

Creveți cu prosciutto și icre de somon

Creveții nu sunt cele mai populare fructe de mare degeaba. Și când ni se face poftă de creveți, avem la îndemână foarte multe posibilități: să îi prăjim, să îi frigem pe grătar, să îi facem pané, să îi fierbem. Pentru zilele în care ni se face poftă de o gustare cu creveți, se poate pregăti rapid un aperitiv din creveți, prosciutto și icre de somon (caviarul roșu).

Porții: 2

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Fierbeți creveții în apă cu sare. Creveții se adaugă întregi în apă când apa a dat în fiert. Se țin aproximativ 4-5 minute.
  2. Scoateți creveții din apă și lăsați-i la scurs. După ce s-au răcorit, decorticați-i. Stropiți-i cu zeama de lămâie.
  3. Preparați reducția din oțetul balsamic: dați-l în clocot până scade și are consistență de sos gros, caramelizat.
  4. Pe farfuria de servire, așezați o felie de prosciutto în evantai. Așezați câte 2 creveți pe fiecare farfurie, chiar pe felia de prosciutto. Presărați sare și piper.
  5. Adăugați icrele de somon (împărțiți cantitatea în două).
  6. Pentru decor, adăugați frunze de pătrunjel și roșii cherry. Stropiți cu reducție de oțet balsamic.

Aperitivul din creveți cu prosciutto se servește imediat după preparare.

print