Ceva Bun

Ciorbă de salată cu pui şi iaurt

O ciorbiţă uşoară, primăvăratică, în care puiul zburdă prin salată în supa cu suflet de iaurt şi spirit de usturoi şi mărar. O alternativă la mai consistenta ciorbă de salată cu costiţă afumată, această ciorbă degreasată se bucură de avantajul de a putea fi consumată şi rece. Nu că asta ne-ar încălzi cu ceva.

Porţii: 6

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa, usturoiul, morcovii şi pătrunjelul.
  2. Treceţi zarzavaturile prin răzătoarea mare. Tocaţi mărunt ceapa. Pisaţi usturoiul.
  3. Extrageţi sucul din lămâie. Desfaceţi şi spălaţi frunzele de salată.
  4. Tăiaţi pieptul de pui fâşii.
  5. Încingeţi uleiul într-o oală.
  6. Adăugaţi şi rumeniţi uşor – până se înmoaie – ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi morcovul.
  7. Adăugaţi pieptul de pui.
  8. Stingeţi cu 2,5 litri de apă, adăugaţi puţină sare şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până se pătrunde carnea.
  9. Adăugaţi frunzele de salată rupte fâşii.
  10. Faceţi un liezon din iaurt şi gălbenuşurile de ou şi încorporaţi-l treptat în supă.
  11. Adăugaţi orezul şi mai fierbeţi 5 minute la foc foarte mic.
  12. Asezonaţi şi cu sare, zeamă de lămâie şi, opţional, piper.
  13. Adăugaţi verdeaţa şi opriţi focul.

Ciorba de salată cu pui şi iaurt se serveşte caldă sau rece.

[tip]Dacă eliminaţi carnea de pui, puteţi obţine o ciorbă lacto-vegetariană.[/tip]

_____________________________________________________________

print