O ciorbiţă uşoară, primăvăratică, în care puiul zburdă prin salată în supa cu suflet de iaurt şi spirit de usturoi şi mărar. O alternativă la mai consistenta ciorbă de salată cu costiţă afumată, această ciorbă degreasată se bucură de avantajul de a putea fi consumată şi rece. Nu că asta ne-ar încălzi cu ceva.

Porţii: 6

Timp de preparare: 1 oră

ciorbasalata54

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 1 salată
  • 1 ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 500 ml iaurt
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 morcovi
  • 1 lămâie
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 mână de orez
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de mărar tocat
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa, usturoiul, morcovii şi pătrunjelul.
  2. Treceţi zarzavaturile prin răzătoarea mare. Tocaţi mărunt ceapa. Pisaţi usturoiul.
  3. Extrageţi sucul din lămâie. Desfaceţi şi spălaţi frunzele de salată.
  4. Tăiaţi pieptul de pui fâşii.
  5. Încingeţi uleiul într-o oală.
  6. Adăugaţi şi rumeniţi uşor – până se înmoaie – ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi morcovul.
  7. Adăugaţi pieptul de pui.
  8. Stingeţi cu 2,5 litri de apă, adăugaţi puţină sare şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până se pătrunde carnea.
  9. Adăugaţi frunzele de salată rupte fâşii.
  10. Faceţi un liezon din iaurt şi gălbenuşurile de ou şi încorporaţi-l treptat în supă.
  11. Adăugaţi orezul şi mai fierbeţi 5 minute la foc foarte mic.
  12. Asezonaţi şi cu sare, zeamă de lămâie şi, opţional, piper.
  13. Adăugaţi verdeaţa şi opriţi focul.

Ciorba de salată cu pui şi iaurt se serveşte caldă sau rece.

Dacă eliminaţi carnea de pui, puteţi obţine o ciorbă lacto-vegetariană.

_____________________________________________________________

printează

5 Comentarii

  1. reteta suna “funny”, insa ciorba e excelenta, o fac a doua oara.
    ce am mesterit eu in seara asta: am pus la calit, langa legume, si o lingura de ghimbir proaspat, tocat fin.
    se pupa excelent cu restul, desi m-am temut ca o sa accentueze prea mult notele acide de la zeama de lamaie si iaurt.

  2. eu m-am uitat lung nu la pui, ci la iaurt (nici frunzele de salata nu-mi inspirau incredere, insa, fierte nu foarte mult – si poate asta suna funny – unele isi pastreaza o consistenta usor crocanta).
    de smantana nu m-as fi mirat, pt ca am mai intalnit-o in retete de ciorba

  3. LA NOI ( CATIVA KM DE ARAD ) NU SE PREA FAC CIORBITE DE GENUL ASTA, SE MANANCA ,, BINE ,, ADICA GREU; AM FACUT CIORBITA DE SALATA INTOCMAI DUPA RETETA TA SI A IESIT SUPER DELICIOASA, AM INVITAT SI DOUA VECINE SI LE-A PLACUT TARE, CHIAR LE-AM DAT RETETA – ITI MULTUMIM.

Adaugă un comentariu: