Ceva Bun

Cartofi cu muştar la cuptor

Una dintre cele mai nobile garnituri, cartofii copţi cu muştar la cuptor, are ca origine nu Franţa, aşa cum probabil ne-am aştepta, ci Grecia, o ţară suprinzător de iubitoare de muştar. Inevitabil muştarului i se alătură uleiul de măsline şi oregano pentru a realiza o garnitură excelentă pentru friptura de porc sau pui dar, mai ales, de miel.

Porţii: 4

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Preîncălziţi cuptorul la 170 de grade Celsius.
  2. Spălaţi cartofii – dacă sunt noi – sau curăţaţi-i de coajă. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  3. Tăiaţi cartofii dacă sunt mari în jumătăţi sau sferturi.
  4. Amestecaţi uleiul de măsline cu muştarul, usturoiul, oregano, sare şi piper.
  5. Tapetaţi o tavă cu o foaie de pergament.
  6. Ungeţi cartofii cu amestecul de muştar şi puneţi-i în tavă.
  7. Coaceţi cartofii la foc potrivit timp de 35-40 de minute.

Cartofii cu muştar la cuptor se servesc fierbinţi, ca garnitură sau ca mâncare în sine.

print