Ceva Bun

Burgeri de peşte

Burgerii sau chiftelele de peşte au la bază aceeaşi compoziţie (peşte, cartofi şi/sau pesmet, ou şi mirodenii); singura diferenţă e etapa finală a realizării lor: modelarea în formă de discuri plate sau chiftele rotunde şi frigerea lor pe plită, respectiv în baie de ulei.

Porţii: 4

Timp de preparare: 45 de minute (plus 2 ore la rece pentru burgeri)

Ingrediente:

suplimentar, pentru chiftele:

Preparare:

compoziţia

  1. Curăţaţi cartofii, tocaţi-i mare şi puneţi-i la fiert în apă cu puţină sare, ca pentru piure.
  2. Până fierb cartofii, curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Dacă folosiţi ceapă verde, tăiaţi cozile rondele.
  3. Tocaţi fileurile de peştele (în maşina de tocat, în robot sau din cuţit).
  4. Scurgeţi cartofii şi zdrobiţi-i bine cu o furculiţă.
  5. Amestecaţi cartofii răcoriţi puţin cu peştele, oul şi gălbenuşul, ceapa şi usturoiul.
  6. Frământaţi bine şi adăugaţi pesmet cât să lege compoziţia.
  7. Adăugaţi nucşoara, boiaua de ardei, sare şi piper după gust, verdeaţă.
  8. Omogenizaţi bine.

chiftele

  1. Formaţi chiftele rotunde, cu diametrul de aproximativ 3 centimetri, cu mâna uşor umezită.
  2. Treceţi chiftelele prin făină şi scuturaţi-le de făina excesivă.
  3. Prăjiţi chiftele în ulei încins.
  4. Scoateţi chiftelele şi scurgeţi-le de excesul de grăsime pe un şervet de hârtie.

burgeri

  1. Formaţi burgeri cu mâna uşor umezită în apă. Cea mai simplă metodă de formare a burgerilor este să întindeţi compoziţia într-un strat gros de 2 degete pe suprafaţa de lucru şi să tăiaţi discuri rotunde cu un inel de bucătărie sau pahar mare. Aplatizaţi şi rotunjiţi discurile obţinute.
  2. Acoperiţi burgerii cu o folie alimentară şi introduceţi-i la rece pentru 2 ore pentru a permite compoziţiei să se lege.
  3. Scoateţi burgerii de la rece şi frigeţi-i pe grătar, plită sau tigaie teflonată.
print