O negresă îmbracată în unt de arahide şi învelită în ciocolată! Un desert cu adevărat decadent care face ravagii în Statele Unite, unde untul de arahide este rege iar ciocolata regină. Inutil să mai spunem câte calorii are un astfel de răsfăţ, tocmai de aceea, desăvârşit. Încercați această rețetă de trufe de ciocolată cu unt de arahide pentru momentele cu adevărat speciale.

Vezi aici și rețeta de Fursecuri cu ciocolată și unt de arahide. 

Reţetă: Trufe de ciocolată cu unt de arahide

Trufe de ciocolată cu unt de arahide

Ingrediente:

pentru primul strat – negresă

  • 230 grame unt (la temperatura camerei)
  • 400 grame zahăr tos
  • 3 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 50 grame de cacao
  • 220 grame făină
  • jumătate de linguriță de praf de copt (aproximativ jumătate dintr-un plic de 10 grame)
  • un vârf de cuțit de sare
pentru al doilea strat – cremă cu unt de arahide

  • 120 grame de unt (la temperatura camerei)
  • 120 grame de unt de arahide (neîndulcit)
  • 400 grame zahăr pudră
  • 2-3 linguri lapte

pentru al treilea strat – cremă ganache cu unt de arahide

  • 60 grame de unt de arahide (neîndulcit)
  • 450 grame ciocolată de menaj
  • 60 grame unt (la temperatura camerei)
  • 2 linguri de smântână dulce (pentru frișcă)

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180ºC (foc mediu).
  2. Ungeți o tavă pătrată (cantitățile din rețetă sunt pentru o tavă de 22 x 33 cm) cu puțin unt și tapetați cu hârtie de copt.
  3. Preparați primul strat:
  4. – Topiți untul într-o crăticioară și lăsați-l la răcit puțin.
  5. – Adăugați zahărul și amestecați până se topește (crăticioara nu este pe foc).
  6. – Separat, bateți ouăle împreună cu zahărul vanilat.
  7. – Amestecați praful de copt cu cacao, sare și făină într-un castron.
  8. – Încorporați treptat untul în ouăle bătute cu ajutorul unui tel.
  9. – Încorporați amestecul de făină cu cacao în masa lichidă.
  10. – Turnați amestecul în tavă și nivelați.
  11. – Introduceți la cuptor pentru 20-25 de minute.
  12. – Scoateți tava și lăsați să se răcească complet (în tavă).
  13. Preparați al doilea strat:
  14. – Amestecați cu mixerul untul cu untul de arahide, zahărul și câteva linguri de lapte.
  15. – Întindeți amestecul într-un strat uniform peste blatul de negresă complet răcit.
  16. – Introduceți tava la rece pentru minim 30 de minute pentru a permite celui de al doilea strat să se solidifice.
  17. Preparați al treilea strat:
  18. – Topiți ciocolata în bain marie (baie cu aburi).
  19. – Adăugați untul, untul de arahide, zahărul și smântâna dulce. Amestecați.
  20. – Turnați amestecul în tavă într-un strat uniform și reintroduceți tava la rece pentru 45 de minute.
  21. Scoateți tava de la rece și scoateți prăjitura.
  22. Tăiați prăjitura în pătrățele cu ajutorul unui cuțit înmuiat în apă fierbinte și șters.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 1 oră

Porții: 24 bucăți

[note]Dacă folosiţi ciocolată amăruie, creşteţi cantitatea de zahăr pentru ultimul strat.[/note]

print