Este un dressing foarte cunoscut și folosit peste tot în lume atât la salate cât și la sandvișuri. Denumirea sa se traduce prin Sosul celor 1000 de insule. Legenda spune că acest dressing ar avea legătura cu George Boldt, proprietarul hotelurilor Waldorf Astoria din New York și Bellevue-Stratford din Philadelphia la începutul secolului XX.
Pe când călătorea cu yachtul printre cele 1000 de insulițe de pe râul St. Lawrence, chelnerul său a înlocuit câteva ingrediente din sosul folosit la prânz care îi lipseau în acel moment din bucătărie. Noua combinație a fost considerată atât de gustoasă de către George Boldt încât a inclus-o în meniurile hotelurilor sale și a denumit-o Thousand Island Dressing în cinstea frumoaselor locuri vizitate. Și, ca în orice poveste americană, chelnerul a ajuns să fie chiar Oscar of the Waldorf, promovat fiind de patronul său să lucreze la hotelul de lux din New York.

Porții: 350 ml

Timp de preparare: 5 minute

Thousand Island Dressing Ingrediente:

  • 250 ml maioneza
  • 50 ml sos de roșii
  • 3 linguri de pastă de roșii sau ketchup dulce
  • 2 lingurițe de sos Worcestershire
  • un vârf de linguriță de sos Tabasco

Preparare:

  1. Puneți toate ingredientele într-un bol încăpător.
  2. Amestecați bine cu un tel până se omogenizează și obțineți un sos consistent.

Sosul de păstrează la rece, în recipient închis.

[tip] Este foarte important ce tip de maioneză folosiți. Dacă o preparați în casă, potriviți maioneza de sare astfel încât să echilibrați gustul dressingului. Dacă folosiți maioneză din comerț, în funcție de tipul ei, potriviți dressingul de sare la sfârșit. [/tip]

[tip] Dacă nu aveți sos de roșii, puteți pasa în blender roșii proaspete. Adăugați un vârf de linguriță de sare și un vârf de linguriță de zahăr. [/tip]

print