O supă bună oricând, supa cremă de dovlecei se prepară rapid, din doar câteva ingrediente. Supele creme sunt, de asemenea, bune de luat la pachet sau chiar la picnicuri.

O rețetă video cu editorul cevabun.ro – Emanuel Ciocu.

[readalso]Vezi aici și rețeta de: Dovlecei pané. [/readalso]

Reţetă: Supă cremă de dovlecei

02-supa-crema-dovlecei

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 2 dovlecei
  • 500 ml supă de pui sau de legume
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de zeamă de lămâie (opțional)
  • 3 linguri de ulei
  • 200 ml iaurt
  • 1 gălbenuș
  • sare și piper
  • mărar

Preparare:

  1. Spălați dovleceii și tăiați-i cuburi.
  2. Curățați ceapa și tocați-o.
  3. Curățați și tocați usturoiul.
  4. Sotați dovleceii cu ceapa într-o oală mică.
  5. Adăugați supa și usturoiul tocat și fierbeți dovleceii aproximativ 15 minute.
  6. Luați oala de pe foc și pasați cu blenderul de mână până se face cremă.
    [warning] Atenție când folosiți blenderul în supa fierbinte. Așa cum se vede în filmul de mai jos, înălțimea oalei este importantă. [/warning]
  7. Pentru contrast, se poate adăuga puțină zeamă de lămâie.
  8. Separat, preparați un liezon. Într-un castron amestecați iaurtul cu gălbenușul.
  9. Încorporați liezonul puțin câte puțin în cremă.
  10. Potriviți de sare și piper.
  11. Adăugați verdeața tocată mărunt și serviți.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 2

print