O supă bună oricând, supa cremă de dovlecei se prepară rapid, din doar câteva ingrediente. Supele creme sunt, de asemenea, bune de luat la pachet sau chiar la picnicuri.
O rețetă video cu editorul cevabun.ro – Emanuel Ciocu.
[readalso]Vezi aici și rețeta de: Dovlecei pané. [/readalso]
Reţetă: Supă cremă de dovlecei
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 2 dovlecei
- 500 ml supă de pui sau de legume
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri de zeamă de lămâie (opțional)
- 3 linguri de ulei
- 200 ml iaurt
- 1 gălbenuș
- sare și piper
- mărar
Preparare:
- Spălați dovleceii și tăiați-i cuburi.
- Curățați ceapa și tocați-o.
- Curățați și tocați usturoiul.
- Sotați dovleceii cu ceapa într-o oală mică.
- Adăugați supa și usturoiul tocat și fierbeți dovleceii aproximativ 15 minute.
- Luați oala de pe foc și pasați cu blenderul de mână până se face cremă.
[warning] Atenție când folosiți blenderul în supa fierbinte. Așa cum se vede în filmul de mai jos, înălțimea oalei este importantă. [/warning] - Pentru contrast, se poate adăuga puțină zeamă de lămâie.
- Separat, preparați un liezon. Într-un castron amestecați iaurtul cu gălbenușul.
- Încorporați liezonul puțin câte puțin în cremă.
- Potriviți de sare și piper.
- Adăugați verdeața tocată mărunt și serviți.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 2