Pare o reţetă de aglio, olio&peperoncini cu creveţi. Dar nu e ceea ce pare! Pentru că, deşi îşi păstrează aspectul italian, această reţetă intrigă prin aromele orientale. Coriandrul şi limeta, ardeiul iute şi usturoiul desăvârşesc acest fel de paste cu parfum vietnamez.
Reţetă: Spaghetti cu creveți, coriandru și limetă
Ingrediente
- 250 grame spaghetti
- 300 grame cozi de creveţi
- 2 căţei de usturoi
- 1 limetă
- 1 ardei iute (de preferinţă roşu)
- 2 linguri coriandru tocat
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Preparare
- Fierbeţi pastele al dente. Păstraţi 3-4 linguri din apa în care au fiert.
- Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
- Tăiaţi ardeiul rondele. Dacă doriţi pastele mai iuţi, nu îndepărtaţi seminţele.
- Răzuiţi coaja de la limetă şi extrageţi sucul.
- Încălziţi la foc foarte mic uleiul în care adăugaţi usturoiul şi ardeiul iute.
- Sotaţi ardeiul şi usturoiul aproximativ 2 minute, fără ca usturoiul să se închidă la culoare.
- Adăugaţi creveţii şi sotaţi bine 2-3 minute împreună cu apa luată de pe paste.
- Adăugaţi coaja şi zeama de la limetă şi coriandrul.
- Adăugaţi pastele şi amestecaţi bine.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Spaghetti cu creveți, usturoi, ardei iute, coriandru şi limetă se servesc fierbinţi.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 2