O splendidă reţetă de paste în stilul bunului gust italian: simplă, rapidă, gustoasă şi săţioasă – spaghetti cu anșoa, roșii și busuioc. Simplitatea ei e depăşită doar de puritatea gusturilor ce o întregesc.
[readalso] Vezi aici și rețeta de: Lasagna cu spanac și brânză. [/readalso]
Reţetă: Spaghetti cu anșoa, roșii și busuioc
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
- Tocaţi fin frunzele de busuioc.
- Încingeţi uleul de măsline.
- Adăugaţi fileurile de anşoa (păstraţi 4) şi lăsaţi-le să se topească.
- Adăugaţi şi sotaţi ușor usturoiul. Opţional, în această etapă, adăugaţi şi ardeiul iute tăiat rondele dacă doriți ca pastele să fie picante.
- Stingeţi cu roşiile cu tot cu bulion.
- Lăsaţi să fiarbă la foc mic 10 minute.
- Puneţi pastele la fiert, în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Fierbeţi-le al dente.
- Asezonaţi sosul cu sare şi piper.
- Adăugaţi busuiocul tocat şi opriţi focul.
- Amestecaţi pastele, scurse de apă, cu sosul.
- Decoraţi cu restul fileurilor de anşoa.
- Pastele cu anşoa, roşii şi busuioc se servesc fierbinţi sau la temperatura camerei.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 20 minute
Porții: 1