O reţetă simplă şi rapidă de somon, fiert înăbuşit cu arome puternice, picante. Ideal pentru o cină uşoară, mai ales pentru persoanele cu un nivel al colesterolului ridicat.

Reţetă: Somon picant înăbuşit

File de somon picant fiert la aburi Ingrediente:

  • 4 fileuri de somon fără piele ( a câte 100-120 grame fiecare)
  • 1 lingură sos Tabasco
  • 1 linguriţă pastă de wasabi
  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Extrageţi sucul de lămâie.
  2. Asezonaţi bucăţile de peşte cu sare şi piper.
  3. Puneţi fileurile de somon într-o tigaie sau cratiţă cu capac.
  4. Adăugaţi o cană de apă, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sosul de Tabasco şi pasta de wasabi.
  5. Fierbeţi acoperit, la foc mic, 10-12 minute.
  6. Scoateţi peştele şi serviţi-l ca atare, cu salate sau garnituri de legume.

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porţii: 4

print