Carnea grasă şi bogat nutritivă  a somonului este excelent pusă în valoare în această reţetă, de amestecul dulce-sărat cu accente de fum date de whiskey, sos de soia şi un strop de miere. Încojurat de creveţi şi servit cu legume sotate, acest somon se transformă într-o reală delicatesă.

Porţii: 4

Timp de preparare: 20 de minute

Somon in glazura de whiskey

Ingrediente:

  • 4 bucăţi file de somon (a câte 120-140 grame bucata)
  • 1 kilogram creveţi mici, preferţi şi decorticaţi
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 lingură miere
  • 6 linguri whiskey
  • 1 lingură ulei de măsline
  • piper

Preparare:

  1. Rumeniţi somonul pe toate părţile pe plită sau într-o tigaie teflonată  unsă cu puţin ulei de măsline.
  2. Adăugaţi creveţii şi rumeniţi-i.
  3. Adăugaţi sosul de soia, mierea şi whiskey-ul şi întoarceţi cu grijă bucăţile de somon astfel încât să se caramelizeze pe toate părţile.
  4. Asezonaţi cu sare – dacă mai e cazul – şi piper.
  5. Scoateţi somonul şi creveţii pe o farfurie.
  6. Serviţi cu legume sotate sau orez.

Somonul cu creveţi glazurat cu whiskey se serveşte fierbinte, decorat cu frunze de pătrunjel sau coriandru.

[tip]Cel mai potrivit whiskey pentru această reţetă este bourbonul (Four Roses, Jim Bim, Jack Daniel’s, etc), datorită plusului său de aromă. [/tip]


__________________________________
print

3 Comentarii

  1. Da, am facut reteta chiar in seara asta. F interesant gustul. Iar wiskey-ul nu se simte, dar sigur a dat el ceva acolo aroma. Deci nu e cazul sa ne speriem de el, pt ca nu e dominant. Poate mai mult sa mire gustul dulce combinat cu peste.

Adaugă un comentariu: