Aperitive iubite în orice circumstanţă, saleurile  se prepară rapid din foietaj (foitaj). Numele şi originea lor franceză, din cuvântul salé (sărat), sunt suficiente pentru a garanta o prezenţă elegantă pe masă. Reţeta de faţă, de inspiraţie italiană, dă un nou sens saleurilor, pe care le îmbogăţeşte cu parmezan şi prosciutto crudo (sau alt timp de şuncă crud-uscată).

Porţii: 20-24 bucăţi

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente:

  • 1 pachet foietaj (400-500 grame)
  • 4 linguri parmezan ras
  • 10 felii prosciutto crudo

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 190 de grade Cesius (temperatură medie spre mare).
  2. Tăiaţi foaia de aluat în jumătate, pe lăţime.
  3. Presăraţi parmezanul pe o bucată de aluat.
  4. Adăugaţi peste parmezan fâşiile de prosciutto, aliniate una lângă alta.
  5. Acoperiţi cu cealaltă jumătate de aluat. Presaţi bine aluatul pentru a lipi bine cele 2 foi între ele.
  6. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit sau a unei role de pizza tăiaţi aluatul în două, pe lungime.
  7. Tăiaţi fâşii de 1 centimetru grosime.
  8. Răsuciţi feliile de aluat pentru a forma spirale.
  9. Puneţi saleurile la copt, într-o tavă tapetată cu hârtie de pergament, pentru 15 minute (până se rumenesc).
  10. Scoateţi saleurile pe o farfurie tapetă cu şervet de hârtie.

Saleurile cu parmezan şi prosciutto se servesc calde sau reci.

print