Denumită în thailandeză Pla-Neung-Manao, această salată este perfectă pentru zilele călduroase de vară. Picantă, aromată din belșug cu limetă și coriandru, salata din pește se prepară ușor și rapid.

Vezi aici și rețeta de Pește la aburi cu limetă și lemon grass.

Reţetă: Salată thailandeză de pește cu limetă

Salată thailandeză de pește

Ingrediente:

  • 1 ardei iute roșu tocat
  • 1 linguriță ghimbir (rădăcină) ras
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de frunze de coriandru (întregi)
  • 1 lingură de suc de limetă
  • 1 lingură de sos de pește
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • 1 bucată de file de pește alb cu tot cu piele (biban de mare etc) – aproximativ 100 g
  • 2 linguri supă de pui
  • 1/2 de salată verde sau mix de salată iceberg cu rucola
  • roșii și limetă pentru decor

Preparare:

  1. Amestecați într-un castron supa de pui cu ardeiul iute tocat, usturoiul tocat mărunt, sosul de pește, zahărul, ghimbirul și sucul de limetă.
  2. Crestați pielea fileului de pește în câteva locuri.
  3. Puneți peștele să fiarbă la aburi (cu pielea în sus) – într-un vas din bambus plasat pe o oală cu apă sau în vase speciale.
  4. Fierbeți peștele la aburi timp de 15 minute. Cât timp fierbe, stropiți-l cu sosul preparat – turnați câte o linguriță de sos peste pește din când în când. Păstrați puțin sos pentru a stropi toată salata la sfârșit.
  5. Spălați și scurgeți salata verde. Tăiați salata și amestecați-o cu frunzele de coriandru. Așezați-o într-un vas pentru salată.
  6. Scoateți peștele de la fiert și așezați-l peste salată.
  7. Turnați restul de dressing peste salată și pește.
  8. Decorați cu felii de roșii și limetă.
  9. Salată thailandeză de pește și limetă se servește imediat.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 1

[note] Această rețetă se poate prepara și cu un pește întreg fiert la aburi, servit cu legume sau salată. [/note]

print