O salată rapidă, care aduce un pic de prospeţime în zilele neguroase ale toamnei. Ceea ce  desăvârşeşte acestă salată este dressingul de muştar cu maioneză şi lămâie care dă un tonus deosebit întregii compoziţii.

Porţii: 2

Timp de preparare: 25 minute

salatatonfasol04 Ingrediente:

  • 1 conservă de bucăţi de ton în ulei
  • 1 salată verde
  • 2 linguri boabe de fasole roşie din conservă
  • 2 linguri boabe de porumb din conservă
  • 2 ouă
  • 6-8 roşii cherry
  • 1 cană de crutoane (opţional)
  • 1 lingură de maioneza
  • 1 lingură rasă de muştar
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Puneţi la fiert ouăle în apă cu sare. Fierbeţi ouăle timp de 6-8 minute de când începe să fiarbă apa. După ce au fiert, transferaţi-le în apă foarte rece.
  2. Desfaceţi şi spălaţi bine frunzele de salată sub jet de apă rece. Tăiaţi frunzele de salată sau rupeţi-le cu mâna în două boluri de servire. Spălaţi roşiile.
  3. Desfaceţi conserva de ton şi separaţi uleiul. Presăraţi carnea de ton peste frunzele de salată.
  4. Adăugaţi peste salată roşiile , boabele de porumb şi cele de fasole.
  5. Faceţi un sos din maioneză, muştar, zeamă de lămîie şi ulei din conservă, sare şi piper.
  6. Decoraţi cu ouăle decojite şi tăiate în sferturi pe lungime.
  7. Adăugaţi dressingul peste salată şi, opţional, crutoane.

Serviţi imediat.

print