Salata de spanac cu somon afumat este o salată modernă, proaspătă şi gustoasă, ce combină vitalitatea spanacului tânăr cu notele pregnate ale somonului afumat şi textura moale a fructului de avocado (da, ştim că nu e fruct decât din punct de vedere botanic) cu cea a oului fiert. Încheierea o face dressingul pe bază de muştar cu ulei de măsline şi lămâie, în cel mai pur stil francez.

Vezi aici și rețeta de Salată de ravioli cu brânză, ardei copt și roșii uscate.

Reţetă: Salată de spanac cu somon afumat și avocado

Salată de spanac cu somon afumat şi avocado

Ingrediente:

  • 1 mână frunze de spanac tânăr
  • 100 grame somon afumat
  • 1 avocado bine copt
  • 1 ou
  • 2 linguri de muştar franţuzesc (cu boabe)
  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare de mare (verificați înainte cât de sărat este somonul)
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Fierbeţi oul potrivit de moale (7-8 minute) în apă cu sare. Aruncaţi apa în care a fiert şi lăsaţi-l în apă rece.
  2. Curăţaţi oul.
  3. Spălaţi şi zvântaţi frunzele de spanac.
    [tip]Spanacul tânăr, ambalat în pungi individuale, este de regulă spălat înainte de ambalare. În acest caz, nu mai e nevoie de spălare. Verificaţi eticheta.[/tip]
  4. Curăţaţi fructul de avocado şi tăiaţi-l cuburi potrivit de mari.
  5. Faceţi un dressing din zeama de lămâie, uleiul de măsline şi muştarul. Dacă e prea gros, diluaţi cu o linguriţă de apă.
  6. Aranjaţi frunzele de spanac în bolul sau farfuria de servire.
  7. Rupeţi fâşii somonul afumat şi adăugaţi-l peste spanac.
  8. Adăugaţi cubuleţele de avocado.
  9. Adăugaţi oul tăiat în sferturi pe lungime sau în rondele groase.
  10. Stropiţi totul cu dressingul de muştar.
  11. Presăraţi cu puţin piper proaspăt măcinat.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 8 minute

Porții: 1

[note]În mod normal, somonul conţine suficientă sare pentru această salată. Nu adăugaţi sare decât dacă este cazul, eventual direct pe ou.[/note]

print

3 Comentarii

Comments are closed.