O rețetă ușor de preparat, colorată și sățioasă, această salată de paste cu ton și ardei copt este excelentă pentru un prânz sau chiar pentru luat la pachet. Este recomandat să folosiți paste scurte pentru a fi mai ușor de servit și pregătit.

[readalso] Salată de paste cu fructe de mare și țelină. [/readalso]

Reţetă: Salată de paste cu ton și ardei copt

salata-cu-paste

Ingrediente:

  • 200 grame de paste scurte
  • 2 ardei copți
  • 1 conservă de ton bucăți
  • 1 ceapă roșie medie
  • 1-2 castraveți
  • 2 linguri oțet balsamic alb
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură și jumătate de muștar de Dijon
  • mărar proaspăt tocat
  • sare și piper

Preparare:

  1. Fierbeți pastele al dente, scurgeți-le și treceți-le sub un jet de apă rece.
  2. Curățați castraveții și ceapa.
  3. Tăiați castraveții și ceapa cuburi.
  4. Tăiați ardeii copți pătrățele.
  5. Într-un castron încăpător amestecați pastele fierte cu tonul bine scurs, castraveții, ardeiul și ceapa.
  6. Într-un alt vas mic pregătiți vinegreta: amestecați bine uleiul, oțetul, muștarul, mărarul tocat măriunt, sarea și piperul.
    [tip] Cel mai rapid se poate amesteca într-un borcan cu capac. [/tip]
  7. Adăugați vinegreta peste salată, lăsați câteva minute la infuzat și serviți.

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porții: 2

print