Gustoasă şi săţioasă, salata de de fructe de mare îşi păstrează caracterul proaspăt şi suprinde prin prezenţa crocantă a tulpinei de ţelină. Uşor de preparat, salata de fructe de mare cu paste şi ţelină este un excelent aperitiv pentru petreceri.

Porţii: 8-10

Timp de preparare: 1 oră (plus 2 la rece)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele al dente în apă cu sare, conform instrucţiunilor producătorului.
  2. Scurgeţi pastele şi clătiţi-le cu multă apă rece, pentru a stopa procesul de fierbere şi a le menţine ferme.
  3. Fierbeţi fructele de mare în apă cu puţină sare, oţetul şi cele două foi de dafin. Fierbeţi doar câteva minute (2-5) în funcţie de ce conţine mixtul (caracatiţa fierbe cel mai mult).
  4. Scurgeţi fructele de mare, îndepărtaţi foile de dafin şi lăsaţi-le să se răcească.
  5. Curăţaţi şi pisaţi pastă usturoiul.
  6. Extrageți zeama de lămâie.
  7. Amestecaţi maioneza cu sosul de roşii, zeama de lămâie, usturoiul, zahărul, sosul de chili.
  8. Asezonaţi după gust cu sare și piper. Sosul trebuie să fie dulce-acrişor şi puţin picant.
  9. Amestecaţi pastele cu fructele de mare, sosul, ţelina şi verdeaţa.
  10. Acoperiţi şi introduceţi la rece pentru minim 2 ore înainte de servire.
    Înainte de servire, amestecaţi uşor salata cu o lingură pentru a o afâna.

Salata de fructe de mare cu paste şi ţelină se servește rece. O puteţi servi direct din bol sau de pe frunze de andivă.

printează

1 comentariu

Adaugă un comentariu: