Un risotto vegetarian armonios, rafinat, aromat şi crocant, potrivit ca garnitură sau ca mâncare în sine. Semințele de pin sunt nota finală a acestui preparat. Însă, dacă nu aveţi sau nu vă plac, le puteţi înlocui cu alune prăjite şi tocate mare.

Secretul oricărui risotto rămâne orezul, care trebuie să-şi păstreze mijlocul ferm şi exteriorul moale.

[readalso] Vezi aici și rețeta de Risotto cu 4 feluri de brânză. [/readalso]

Reţetă: Risotto picant cu ciuperci

risotto picant

Ingrediente:

  • 400 grame orez cu bob rotund (Carnaroli, Arborio, Vialone nano)
  • 1 ceapă mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 500 grame ciuperci albe
  • 1 ardei iute, roşu
  • 200 grame semințe de pin
  • 800 ml supă de legume
  • 200 ml vin alb sec
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
  2. Tăiaţi ardeiul iute în fâşii (julienne).
  3. Tăiaţi ciupercile rondele groase.
  4. Rumeniţi uşor, într-o tigaie fără grăsime, semințele de pin.
  5. Încingeţi uleiul într-o tigaie sau cratiţă adâncă.
  6. Adăugaţi ceapa, ardeiul iute şi usturoiul şi sotaţi-le uşor.
  7. Adăugaţi orezul şi prăjiţi-l uşor până devine translucid.
  8. Adăugaţi boiaua de ardei.
  9. Stingeţi cu câteva polonice de supă şi cu vinul.
  10. Fierbeţi orezul amestecând din când în când şi adăugând treptat supa.
  11. După ce aţi încorporat jumătate din supa de legume, adăugaţi ciupercile.
  12. Continuaţi să adăugaţi supă până când orezul este făcut.
  13. Asezonaţi cu sare şi piper.
  14. Serviţi orezul cu semințe de pin prăjite peste.

 

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 25 minute

Porții: 4

[tip]Puteţi înlocui supa de legume cu supă de pui şi să adăugaţi fâşii de parmezan ras la servire, dacă nu doriţi un produs de post.[/tip]

print