Am văzut reţeta asta rotindu-se sub ochii mei în Nisa, într-un magazin al cărui singur nobil scop era să vândă pui, sub toate formele de agregare şi preparare. Cel mai interesant era însă, de departe, rotisorul pe ale cărui ţepuşe se topeau de plăcere vreo douăzeci de pui. Toate ca toate dar sub pui, într-o tavă cu două degete de apă – aşa, ca să nu se usuce carnea –  în care picura sfârâitor grăsimea de pe pui, se rumeneau câţiva cartofiori noi, îmbătaţi de aroma proaspătă a rozmarinului. Mi-am promis că voi reconstitui întreaga nebunie în laboratorul cevabun.ro. Şi am făcut-o. Rezultatele sunt cele de mai jos.

Vezi aici și rețeta de Pui la cuptor cu salvie și sos de lămâie cu verdețuri. 

Reţetă: Pui fript cu ierburi mediteraneene

puilacuptor6

Ingrediente:

 • 1 pui mic
 • 800 grame de cartofi noi
 • 1 linguriță de curry
 • 1 linguriță de rozmarin uscat
 • 1 linguriţă oregano uscat
 • 1 linguriţă busuioc uscat
 • 3 linguri ulei de măsline
 • 6 căţei de usturoi în coajă
 • sare şi piper

Preparare:

 1. Curăţaţi puiul.
 2. Spălaţi şi tăiaţi pe lungime cartofii dacă sunt prea mari.
 3. Amestecaţi uleiul cu praful de curry, rozmarinul, oregano, busuiocul, sarea şi piperul.
 4. Frecaţi bine puiul cu amestecul de condimente atât pe exterior cât şi pe interior. Introduceţi trei căţei de usturoi în pui.
 5. Puneţi în tavă cartofi împreună cu un pahar de apă şi o linguriţă de sare.
  [tip]Pentru această reţetă aveţi nevoie de o tavă cu grătar. Dacă nu aveţi o tavă cu grătar folosiţi tava cuptorului poziţionată sub grătarul acestuia. În tavă se vor face cartofii şi deasupra, pe grătar, puiul. [/tip]
 6. Poziţionaţi puiul pe grătar, deasupra cartofilor.
 7. Puiul și cartofii se țin la cuptor 80 de minute, la foc mediu.
 8. Întoarceți cartofii după 30 de minute şi puiul dacă este cazul, ca să nu se ardă la suprafață. Dacă puiul se usucă, se stropește cu zeama din tavă.
 9. Puiul se serveşte tăiat în două, pe lungime, alături de cartofi şi salată. Se pare că maioneza este un însoţitor perfect.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: o oră și 20 minute

Porții: 2

print

3 Comentarii

 1. Exact:). Praful de curry nu este tocmai de pe la Mediterana dar se foloseşte destul de des în ultimii ani. Oricum, noi l-am folosit în cantităţi mici doar pentru culoare si ca inlocuitor al altor condimente continute (coriandru, nucsoara, paprika, etc). In fond e o reproducere:)

Comments are closed.