O friptură de pui completă în manieră valenciană. Pui, aromat cu usturoi şi lămâie, alături de cartofi copţi, la tavă. Ce vreţi mai mult?

Porţii: 6

Timp preparare: 90 minute

pui_cu_lamaie Ingrediente:

  • 1 pui mărişor întreg (fără gât şi măruntaie)
  • 1 lămâie
  • 1 ceaşcă suc de lămâie
  • 5 cartofi
  • 1 ceaşcă vin alb sec
  • ½ ceaşcă apă
  • 1 ceaşcă ulei
  • 2 felii mari de pâine
  • o jumătate de ceaşcă de stafide
  • 5 căţei de usturoi
  • sare, piper

Preparare:

1.Curăţaţi puiul şi ştergeţi-l bine. Asezonaţi puiul atât în interior, cât şi în exterior, cu sare şi piper.

2.Zdrobiţi doi căţei de usturoi şi amestecaţi-i bine cu cu sare şi ulei. Rupeţi pâinea şi amestecaţi-o cu acest sos şi cu stafidele.

3. Umpleţi puiul cu amestecul de pâine, turnaţi ulei de măsline peste el.

4. Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i cuburi şi  aşezaţi-i în tavă împreună cu restul de usturoi de jur împrejurul puiului. Stropiţi totul cu suc de lămâie şi apă.

5. Coaceţi puiul timp de o oră în cuptorul încins. Stropiţi la fiecare sfert de oră carnea şi cartofii cu ulei, pentru mai multă savoare. Cu un sfert de oră înainte de a scoate puiul, turnaţi vinul alb peste el şi mai lăsaţi-l la cuptor până se rumeneşte.

Serviţi puiul cu cartofii din tavă, alături de o salată simplă (salată verde, salată de varză sau o salată asortată din legume de sezon).

print