Sosul pe bază de pudră de curry, popular în ţările din partea nordică a continetului european, se combină excelent cu aroma puternică a somonului afumat în această reţetă. O porţie de paste densă şi aromată, picantă şi săţioasă.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 minute

 

Ingrediente:

  • 300 grame file de somon afumat
  • 400 grame paste scurte (fusilli, penne, etc.)
  • 1 ceapă medie
  • 50 grame unt
  • 50 ml cognac (brandy sau whiskey)
  • 400 ml smântână dulce
  • 300 ml supă de pui sau peşte
  • 2 linguri pudră de curry
  • 3 linguri pătrunjel proaspăt tocat
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele.
  2. Tăiaţi somonul în fâşii.
  3. Curăţaţi şi tocaţi fin ceapa.
  4. Tocaţi pătrunjelul.
  5. Topiţi untul într-o tigaie.
  6. Adăugaţi şi sotaţi ceapa 40-50 de secunde.
  7. Stingeţi cu cognacul.
  8. Adăugaţi pudra de curry.
  9. Adăugaţi supa de pui şi fierbeţi 10 minute până când se înmoaie ceapa.
  10. Adăugaţi smântâna dulce şi somonul.
  11. Adăugaţi puţin piper şi pătrunjelul tocat.
  12. Fierbeţi 5 minute.
  13. Adăugaţi în sos pastele fierte al dente și scurse bine de apă.

Pastele cu somon afumat şi curry se servesc fierbinţi.

print