slow food București Valahia Gusturilor, în parteneriat cu Grupul de Inițiativă Radu Anton Roman, Muzeul Național al Țăranului Român și Clubul Țăranului organizează, cu ocazia Zilei Mondiale Terra Madre, conferința cu titlul “Ecogastronomia, de la politici europene la realități românești”.

Conferința propune o dezbatere publică despre sustenabilitatea producției de hrană în România.

Discuțiile, moderate de prof. Vintilă Mihăilescu (antropolog, Școala Națională de Studii Politice și Administrative), vor reuni diverși specialiști și promotori ai unor modele pentru o alimentație sustenabilă: Tiberiu Cazacioc (Slow Food București Valahia Gusturilor, Târgul Țăranului), Teodora Aldescu (EcoR Partener), Marius Tudosiei (Băcănia Veche), Andrei Barbu (Coșul de Legume), Marta Pozsonyi (Slow Food Turda), Violeta Dincă (Violeta’s Vintage Kitchen), cât și mici producători, antropologi, bloggeri culinari, jurnaliști.

Dezbaterea se va concentra pe urmatoarele tematici:

  • Soluțiile propuse de Slow Food pentru producția durabilă de hrană în România
  • Producția sustenabilă de hrană și perspectivele satului românesc: ferme de semisubzistența, statutul micilor producători, agricultura ecologică
  • Metode alternative de distribuție și comercializare: coșurile saptamânale de produse, agricultura susținută de comunitate, târgurile de producători, magazinele de tip ”băcănie”
  • Consumatorul în ipostaza de co-producător: responsabilitatea morală a opțiunilor alimentare, lanțurile alimentare scurte, legătura dintre hrana de calitate și calitatea vieții

Data de 8 decembrie 2011, începând cu ora 17.00, la Clubul Țaranului din București (Intrarea Monetăriei nr. 3) să marcăm împreună Ziua Mondială Terra Madre.

 

print