O reţetă de paste tomnatecă, bogată şi în acelaşi timp sofisticată. Personalităţi puternice, dovleacul, baconul, parmezanul şi semințele de pin se combină într-un mix impresionant de arome.
Porţii: 4
Timp de preparare: 40 de minute
- 400 grame paste penne
- 800 grame pulpă de dovleac
- 2 linguri unt
- 120 grame bacon
- 1 ceapă roşie
- 180 ml smântâna grasă
- 1 linguriţă de muştar cu boabe întregi
- 50 grame parmezan
- 4 linguri semințe de pin
- 1 linguriţă nucsoara proaspăt răzuită
- 2 linguri pătrunjel tocat
- sare și piper negru proaspăt măcinat
Preparare:
- Tăiaţi dovleacul în cubuleţe cu latura de 2 centimetri. Tăiaţi costiţa (baconul) şi ceapa cubuleţe. Răzuiţi parmezanul. Prăjiţi uşor semințele de pin într-o tigaie teflonată, fără grăsime.
- Puneţi dovleacul la fiert în multă apă rece cu puţină sare. Fierbeţi la foc mic timp de 10 minute – de când începe să fiarbă – până când bucăţile de dovleac încep să se înmoaie.
- Scoateţi dovleacul cu o spumieră din vasul în care a fiert. Nu aruncaţi apa din vas.
- Puneţi din vasul în care a fiert dovleacul pe foc şi, după ce a început să fiarbă apa, adăugaţi pastele. Fierbeţi pastele timp de 8-9 minute, conform instrucţiunilor de pe etichetă, pentru a obţine paste al dente. După ce au fiert, scurgeţi pastele şi amestecaţi-le cu puţin ulei.
- Topiţi untul într-o cratiţă. Adăugaţi baconul şi ceapa şi prăjiţi-le la foc mic timp de 5 minute.
- Adăugaţi smântâna şi muştarul în cratiţă şi, după ce s-au încălzit bine, dar înainte de a fierbe, adăugaţi pastele şi amestecaţi bine.
- Adăugați dovleacul, parmezan-ul, nucșoara şi pătrunjelul tocat. Asezonaţi cu sare și piper, după gust.
- Serviți imediat, ornat cu frunze proaspete de pătrunjel și câte o lingură de semințe de pin.
[warning]Aveţi grijă să nu fierbeţi dovleacul prea mult pentru a nu-l transforma în piure.[/warning]
Dar ce-s chestiile rosii din castron? lipseste ceva din reteta?
tare as vrea sa o incerc am procurat deja o parte din ingrediente 🙂
multumesc anticipat pentru raspuns
@Monica-Elizabet, se poate adauga un ardei gras rosu, sotat usor, pentru a da culoare.
multumesc frumos pentru raspuns
Comments are closed.