Aroma puternică a somonului se combină perfect cu gustul delicat al ouălor în aceast gustare sau mic dejun rafinat. O delicatesă franţuzească.

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 1 linguriţă de unt
  • 1 linguriţe smântână
  • 1 linguriţă mărar tocat
  • 80 de grame somon afumat
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 160 de grade.
  2. Pregătiţi 4 vase ramekin.
  3. Ungeţi vasele cu unt.
  4. Rupeţi fâşii somonul şi împărţiţi-l în proporţii egale pe fundul fiecărui vas.
  5. Spargeţi câte un ou în fiecare vas.
  6. Adăugaţi o linguriţă de smântână, sare, piper şi mărar peste ouă.
  7. Puneţi vasele într-o tavă. Umpleţi tava până la jumătatea vaselor ramekin cu apă caldă.
  8. Introduceţi tava la cuptor pentru 10 minute.

Ouăle en cocotte cu somon se consumă fierbinţi, direct din vasele ramekin, cu felii de pâine prăjită şi unsă cu unt.

[warning]Atenţie la vasele ramekin care pot fi foarte fierbinţi.[/warning]

print