Un mic dejun consistent, gustos şi simplu de realizat, ideal pentru dimineaţa unei zile lungi. Versatilă în ingrediente şi servire, omleta se poate transforma într-o gustare “la pachet” dacă o intercalaţi între două felii de pâine unse cu unt sau maioneză, pe o frunză de salată.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 5-6 ouă
- 1 lingură de unt gras
- 5 ciuperci
- 1 ardei gras, roşu
- 100 grame șuncă (sau muşchi ţigănesc)
- sare
- piper
Preparare:
- Îndepărtaţi cotorul şi nervurile cu seminţe ale ardeilor.
- Tăiaţi ardeii julienne.
- Tăiaţi ciupercile felii subțiri.
- Tăiaţi șunca în fâşii sau cuburi mici.
- Topiţi untul într-o tigaie.
- Adăugaţi şi sotaţi uşor, până se înmoaie, ardeii.
- Adăugaţi şi rumeniţi șunca şi ciupercile.
- Bateţi ouăle cu 2 linguri de apă, sare şi piper.
- Adăugaţi ouăle în tigaie şi reduceţi focul.
- Rumeniţi omleta în tigaia acoperită.
[tip]Desprindeţi cu o lingură de lemn marginea omletei pentru a permite oului moale, de deasupra, să se scurgă dededesubt, în partea încălzită a tigăii. După ce s-a legat, puteţi întoarce omleta folosind o farfurie sau capacul (vezi foto) [/tip]
Omleta se serveşte ca atare, fierbinte sau la temperatura camerei, cu diverse salate sau murături.