O omletă săţioasă de un bun gust aparte pe care doar hribii, această carne deosebită a pămânului, îl pot da. Încercaţi această omletă cu hribi alături de o salată de roşii proaspete pentru o dimineaţă minunată.

Vezi aici și rețeta de Papară cu sparanghel sălbatic.

Reţetă: Omletă cu hribi

omleta cu hribi

Ingrediente:

  • 150 grame hribi proaspeţi
  • 4 ouă
  • 3 linguri smântână dulce
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură de unt
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Spălaţi, ştergeţi şi tăiaţi hribii în bucăţele potrivite.
  2. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  3. Bateţi ouăle într-un castron împreună cu smântâna dulce, sare şi piper.
  4. Topiţi untul într-o tigaie.
  5. Adăugaţi hribii şi rumeniţi-i timp de 4-5 minute la foc mic.
  6. Adăugaţi usturoiul şi rumeniţi-l uşor timp de 30-60 de secunde.
  7. Adăugaţi ouăle bătute.
  8. Acoperiţi şi rumeniţi omleta la foc mic, până se pătrunde bine.
  9. Omleta cu hribi se seveşte caldă, cu salată de roşii şi pâine prăjită.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 2

print