Mouhalabieh este numele unei budinci libaneze, pe bază de lapte, aromată cu apă de portocale şi trandafiri şi servită cu miere şi fistic. Simplu de făcut dacă aveţi la îndemână ingredientele, această budincă vă va surprinde simţurile prin extravaganţa aromelor sale.

Apa de portocale şi trandafir se găseşte de regulă la magazine etnice cu specific arab sau la raioanele specializate ale supermarketurilor şi hypermarketurilor.

Porţii: 6

Timp de preparare: 30 de minute (plus 1 oră la rece)

mouhalabieh Ingrediente:

  • 1 litru de lapte gras
  • 125 grame de zahăr
  • 75 grame amidon
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 30 ml apă de portocale
  • 125 ml smântână dulce grasă (30-35%)
  • 60 ml apă de trandafiri
  • 120 grame fistic
  • 6 linguri de miere
  • 3 banane
  • 6 cupe îngheţată de vanilie pentru servire (opţional)

Preparare:

  1. Puneţi la fiert laptele – mai puţin o jumătate de pahar – într-o cratiţă încăpătoare. Fierbeţi la temperatură mică.
  2. Adăugaţi zahărul şi zahărul vanilat şi amestecaţi bine ca să se dizolve.
  3. Amestecaţi amidonul cu restul de lapte – cu grijă pentru a preveni apariţia cocoloaşelor.
  4. Adăugaţi amidonul dizolvat în oala cu lapte.
  5. Fierbeţi amestecând constant până când laptele se leagă într-o compoziţie de consistenţa unei budinci.
  6. Adăugaţi apa de trandafir şi cea de portocal.
  7. Adăugaţi smântâna dulce şi amestecaţi bine.
    [warning]Amestecaţi constant şi folosiţi o temperatură mică pentru a preveni afumarea budincii.[/warning]
  8. Lăsaţi să mai dea totul un clocot şi luaţi vasul de pe foc.
  9. Turnaţi budinca în 6 cupe. Răciţi şi introduceţi la frigider pentru 1 oră înainte de servire.
  10. Decojiţi bananele şi tăiaţi-le rondele. Tăiaţi fisticul mărunt, din cuţit.
    [warning]Nu tăiaţi bananele decât cu câteva minute înainte de servire deoarece se vor oxida în contact cu aerul.[/warning]
  11. Serviţi budinca decorată cu rondele de banană, câte o lingură de miere, fistic şi, opţional, cu câte o cupă de îngheţată de vanilie.
print