Slowfood.ro Peste 800 de evenimente au loc, astăzi, în întreaga lume, pentru a marca prima zi internaţională a slow food, un concept care defineşte contrariul fast food. Tot astăzi stilul de viaţă care pune accent promovarea alimentelor sănătoase împlineşte 20 de ani.

Slow Food a ales să celebreze primii săi 20 de ani prin Ziua Terra Madre pentru a aduce în atenţia publicului importanţa tradiţiilor culinare locale şi dreptul tuturor comunităţilor de a crea şi menţine accesul la alimente gustoase, curate şi plătite corect. Totodată, această acţiune evidenţiază diversitatea comunităţilor din întreaga lume care fac parte din această reţea globală şi care luptă pentru un viitor mai bun în ceea ce priveşte alimentaţia.

Slow Food este o organizaţie eco-gastronomică non-profit, susţinută de membrii săi, care promovează hrana gustoasă, produsă cu respect faţă de mediul înconjurător şi sănătatea oamenilor şi corectă – ce oferă condiţii echitabile pentru micii producători şi preţuri accesibile pentru consumatori. De la fondarea sa acum 20 de ani, odată cu semnarea Slow Food Manifesto în Paris în 1989, organizaţia a ajuns să includă peste 100.000 de membri din 150 de ţări. Reţeaua Terra Madre a fost lansată de Slow Food în 2004 şi astăzi numără peste 2.000 de comunităţi gastronomice, bucătari, membri ai comunităţii academice şi tineri.

Citește tot articolul.

surse: Evenimentul Zilei , Slow Food International

______________________________________________________

print
SHARE
Articole anterioareCurry de miel cu spanac
Următoarele articolePiftie de pasăre